Задържаха 42-годишен добричлия, носел торба с  наркотици
Задържаха 42-годишен добричлия, носел торба с наркотици / netinfo

Добричкият окръжен съд задържа под стража 42-годишния Христо Д. Ф. от Добрич. Той е разследван по обвинение за разпространение на наркотични вещества. На 30 октомври тази година  Христо Ф. е спрян за проверка на управлявания от него лек автомобил на КПП-то на изхода от Добрич в посока Варна. Полицаите са открили под седалката му найлонов плик с марихуана и амфетамин.

Добричкият окръжен съд прецени, че от събраните в досъдебното производство доказателства може да се направи обосновано предположение, че той е автор на престъплението. То е тежко умишлено и се наказва  с лишаване от свобода от 2 до 8 години и с глоба от 5 000 до 20 000 лева.

Срещу Христо Ф. се води друго наказателно производство и са събрани данни, че системно се занимава с разпространение на наркотични вещества. Тези обстоятелства мотивират съда да приеме, че съществува реално опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Съдът смята, че спрямо Христо Ф. би била ефективна единствено най-тежката мярка за репресивна принуда. 

Христо  Ф. е завършил висше образование, женен е, има деца, не работи.