За промяна в Закона за вероизповеданията настояват от ВМРО-Добрич
За промяна в Закона за вероизповеданията настояват от ВМРО-Добрич / netinfo
Промяна в Закона за вероизповеданията искат свещеници от Добричка област и ВМРО-БНД. По време на протестния митинг “Добрич срещу сектите”, който бе организиран от ВМРО и Българската православна църква, бе приета декларация до Народното събрание с искане регистрацията на вероизповедание да е възможна у нас само ако то не е получило отказ в нито една страна членка на ЕС.

Повод за днешния протест е провеждането на конгрес в Добрич на сектата “Свидетели на Йехова”. Въпреки че сектата е регистрирана у нас, според войводите тя е една от най-опасните в България и трябва да се възбуди общественото недоволство срещу нея.

От храм “Света Троица” тръгна литийно шествие с хоругви, водено от осем свещеници от цялата област. Представителите на Българската православна църква отслужиха водосвет, за да изгонят злите сили. Архиерейският наместник отец Стоян призова събралите се хора да пазят децата от сектите. Разплакана майка пак изрази остро и емоционално протеста си спрямо проповядваните от „Свидетели на Йехова” идеи.

Конгресът на сектата “Свидетели на Йехова” в Добрич продължава и на 29 април.