Всички автомобили с чужди граждани са се придвижили до Дуранкулак
Всички автомобили с чужди граждани са се придвижили до Дуранкулак / DarikNews.bg, архив

Благодарение на усилията на всички, ангажирани със справяне със ситуацията, предизвикана от силния вятър и снеговалеж вече е отворен пътят Добрич – Балчик – Варна, покрай морето, информира Областният управител Детелина Николова. „Ще се стараем да го поддържаме през цялата нощ и утре работата по почистването ще продължи. Тежката БАТ машина от ВМС стигна до Кардам и ГКПП Йовково, след което продължи в посока Спасово. Тежки машини на поделението в Шабла разчистват пътя в района на Бежаново, но работата върви бавно, защото участъкът е много труден“ – каза Николова. Тя информира, че всички автомобили с чужди граждани, които са били на територията на област Добрич са ексортирани от полицейски автомибили и вече достигат граничния пункт Дуранкулак, където ги приемат от румънска страна.

„Нявсякъде сме доставили хляб и стоки от първа необходимост в цялата област. Хляб отпътува и за Шумен. Оказана е помощ и са извозени до болници родилки и болни“, информира още Областният управител.

Към 18 часа все още екипи на „Енерго-Про“ отстраняват авария в района на село Житница. Не е все още възстановено електроподаването и в селата Поп Груево в община Тервел и село Малина в община Генерал Тошево.

През целия ден етапно се пропускаха колони от автомобили в различните направления.

Пътят Добрич – Варна е затворен заради силни навявания.