На етапи се пропускат леки коли по маршрута Добрич-Балчик-Зл.пясъци-Варна
На етапи се пропускат леки коли по маршрута Добрич-Балчик-Зл.пясъци-Варна / netinfo

Пътят Добрич- Балчик-Кранево- Зл.пясъци-Варна е отворен в двете посоки, на етапи се пропускат леките коли, приоритетно вървят специализираните автомобили за доставката на хляб, превозване на болни и др. Това е единственият участък който поддържаме, за да се осигури в началото на работната седмица движението на хората, заяви областният управител Детелина Николова.

Всички усилия от тази сутрин приоритетно са насочени към осигуряване на подходи на екипите на Енергото за отстранятване на авариите по ел. мрежата. Най-много села без ток са в община Добричка, следват Ген Тошево,  Крушари и Тервел.

Пътят Добрич-Варна бе затворен отново поради пориви на вятъра, които минават 25 м/сек и ефективността от почистването е сведена до нулата, а видимостта е мното ниска. „Имаше огромна колона от автомобили на Аксаковската панорама, които пропуснахме, въпреки забраната, да пътуват към Добрич, под контрола на КАТ и съпровождани от почистващата техника”, допълни Николова.

По всички сигнали за пострадали, търсещи медицинска помощ хора и за няколко починали се оказва съдействие за всеки конкретен случай поотделно с техниката на ПБЗН.

БАТ-машината на Военноморските сили днес отвори пътя Добрич-Ст. Караджа-Ген.Колево- Ген.Тошево - Кардам – Йовково и стигнаха до митницата. После екипът се е върнал обратно Кардам и оказва помощ на екипите на Енергото. Тази техника продължи от Кардам към селата Чернооково и Спасово, където има много аварирали електропроводи. Роторен снегорин на военното поделение в Шабла се движи по направление Шабла-Зах.Стояново- Бежаново.

Пътят Добрич – Тервел е отворен, но само за автомобили с хранителни продукти и коли на Енергото, както и на линейки. Днес е доставен 3,5 тона хляб към Тервел.

Тази сутрин е отворенпътят Добрич- Крушари, но след това отново е затворен. Там работи техника на АПИ и фадрома от Владимирово. Арендаторът Георги Христов оказва подкрепа вчера и днес, за да се отвори пътят до Владимирово, каза още Николова.

Хляб от двете големи добрички фирми-хлебопроизводителки се зарежда и към Шумен.

От БЧК вчера и днес доставят топли напитки и храна на ангажираните със зимната обстановка екипи.

В Община Добричка и Ген.Ттошенво кметовете са ангажирали допълнителна техника от арендаторите, за да могат да бъдат възстановени селските пътища.