Военните от запаса от Добрич и Констанца подписаха договор за сътрудничество
Военните от запаса от Добрич и Констанца подписаха договор за сътрудничество / Областен съвет на ОСЗР - Добрич

Договор за сътрудничество и съвместна дейност подписаха ръководствата на Областните съвети на офицерите и сержантите от запаса и резерва от Добрич и Констанца. Подписването е станало по време на визитата на българските военни в съседна Румъния. Делегацията от Добрич е била посрещната във Военния клуб в Констанца, който е клубна база освен на офицерите и сержантите от запаса и резерва, така също и на военноинвалидите и ветераните.

От румънска страна домакини на срещата са били генерал-лейтенант Константин Зека и  контраадмирал Петре Замфир, информираха българските им колеги. И двете военни структури са се обединили в идеята да изградят един нов мост на дружбата и да побратимят двете организации.

„Въпреки, че съдбата и военната история не веднъж са се пресичали  между нашите два народа, въпреки  всички перипетии, здравият разум е надделявал и добрите ни взаимоотношения са били барометър и пример на Балканите за взаимноизгодно сътрудничество” – отчитат запасните военни от Добрич. Те са отправили покана към румънските си партньори да гостуват в града ни за Деня на Добрич – 25 септември.