Драгомир Цукев в студиото на Дарик
Драгомир Цукев в студиото на Дарик / Дарик Добрич
Драгомир Цукев бил с двойно гражданство, сам напуска надпреварата за парламента
Водачът на листата с кандидати за народни представители от „Нова република” в Добрички избирателен район Драгомир Цукев се оттегля от предизборната битка. Пред Дарик  преподавателят по английски и френски език във ВУМ и частната гимназия „Райко Цончев” потвърди, че е подал молба до РИК за заличаването му от избирателните списъци поради двойно гражданство, в случая и американско. 

„Заявявам, че допускайки да бъда регистриран за кандидат за народен представител от избралата ме  политическа сила, съм направил нарушение.  Да, аз имам второ гражданство и никога не съм го крил пред близки, колеги, студенти и ученици. Това донякъде личи и от моето CV.  Изпаднал съм в заблуда, че въпросният член 65 се отнася за президентската институция. Държа да подчертая, че лично аз, макар и със закъснение, съм открил това несъответствие, веднага съм спрял рекламните политически материали и лично съм инициирал заличаването ми от списъците в РИК. Не за мое оправдание, а за успокоение на доброжелатели и зложелатели,  по никакъв начин не съм участвал в политическата кампания, така че нарушението не е консумирано” – коментира Цукев. Той подчертава, че отговорността за създадената ситуация е изцяло негова и и политическата сила, която го е избрала, по никакъв начин не споделя тази отговорност.
 
Драгомир Цукев е безпартиен, а в листите на „Нова република” бе предложен от гражданската квота на ДСБ. Общинският председател на ДСБ в Добрич Мирослав Георгиев обясни за Дарик, че мястото на водача остава празно, защото е изтекъл срокът за регистрация и процедурата не позволява попълването му.  Самият Георгиев заема второто място в листата, на следващите места се нареждат Ивайло Петров – Областен председател на ДСБ, Милена Керанова – член на общинското ръководство на ДСБ в Добрич и Тодор Моралийски – Областен председател на ЗНС.