ВМРО отбелязва 3 март с автопоход
ВМРО отбелязва 3 март с автопоход / Дарик Нюз - архив

За четвърта година поред членовете на ВМРО в Добрич ще отбележат националния празник на България 3 март с автопоход по улиците на града. „Идеята е минавайки по улиците с развети български знамена и с надути клаксони да почувстваме наистина празничното настроение, а не просто да отбележим деня като неработен” – коментира пред Дарик областният координатор на ВМРО Йордан Йорданов.

Автошествието ще тръгне непосредствено след приключване на поклонението пред паметника на хан Аспарух, около 12.00 часа от паркинга пред зала „Добротица”. Колоната ще премине през кварталите „Добротица”, „Дружба”, „Балик”, „Христо Ботев”, бул.”Добруджа”, бул.”Добричка епопея”, бул.”Трети март” и ще приключи около „Стара къща”.

Към шествието се очаква да се присъединят и членове на организацията от Тервел, Каварна и Ген.Тошево. От тервелската организация на войводите  ще подаряват на съгражданите си календари, брошури, плакати и ДВД филми на историческа тематика, информира още Йорданов. Членове на младежките организации на ВМРО в Добрич и Балчик ще се включат и в традиционните чествания на празника на връх Шипка.