/ Община Тервел
Четири проекта по националната кампания „За чиста околна среда”на ПУДООС са изпълнени през 2018 г. в Община Тервел, информират от там.Три от проектите са разработени от детски заведения, а един – от Община Тервел. В кампанията се включиха детските градини ‚Първи юни“ и „Здравец“ от Тервел и „Детски рай“ в село Зърнево.
 

В Тервел облагородиха детски градини и паркове по националната кампания "За чиста околна среда"
Община Тервел


В детската градина в с.Зърнево с участието на децата бяха почистени зелените площи в двора, събрани бяха природни материали за украса на стаите и за изработка на картички,пластики и други сувенири. Проведоха се ситуации и наблюдения на тема „Златна есен“, а децата посетиха парка в селото. Закупени бяха книжки и посадъчен материал и се оформиха цветни градинки в двора на детското заведение.

Обявиха обществена поръчка за ремонт на улици в три тервелски села

В детска градина ‚Първи юни“ в Тервел си направиха Еко-зона, наречена „Еко сърце“, в която оформиха алпинеум, засадиха цветя, растения и храсти. Организираха и представиха пред своите гости еко спектакъл  „Природата ни обича - да я пазим“.

В детска градина „Здравец“ в Тервел беше оформена алея на здравето и посяти в сандъчета луковични цветя. Направена бе инсталация за събиране на дъждовна вода, с която да се поливат посадените растения.

За всички детски градини, с осигурения от ПУДООС бюджет на проектите им, Община Тервел достави тематични съоръжения за игра на двора - нови пързалки, тунелчета, тематични дъски и маси.

В Тервелско рехабилитират 12 улици по Програмата за развитие на селските райони

Община Тервел реализира проект „Цветен мост“. С активното участие на живущите около парк ”Черно море”, служители на дирекция” ЧРСУЕ” и звено ”Чистота” от общинска администрация бе почистен района на парка и бе изработена металната парапетна конструкция.

Тя осигурява удобна и обезопасена среда за движение на пешеходци. Подобриха се експлоатационните характеристики на бетоновия мост за години напред, а поставената информационна табела за защитена зона “Хърсовска река“, допринася за повишаване познанията и екологичната култура на ползвателите, отчитат от кметството