В спокойна обстановка започна изборният ден в Силистренско
В спокойна обстановка започна изборният ден в Силистренско / Дарик нюз, архив

Изборният ден в Силистренска област започна спокойно, информират от ОД на МВР в крайдунавския град. Охраната на изборните помещения и съдържащите се в тях материали е протекла нормално и без произшествия. До момента в полицията не са постъпили сигнали за прояви, които биха застрашили нормалното протичане на изборите.

За осигуряване на охраната на изборните помещения на територията на областта са ангажирани близо 260 служители на Областната дирекция на МВР, РД „Пожарна безопасност и защита на населението” и ГД „Гранична полиция”.

Оперативен щаб, оглавяван от директора на ОДМВР-Силистра старши комисар Кристиян Петров, ръководи цялостната дейност по обезпечаване на обществения ред и сигурността в изборния ден.

За да могат гражданите с изгубени, откраднати или повредени лични карти да упражнят правото си на глас, паспортните гишета на звеното „Български документи за самоличност” в Силистра, Дулово и Тутракан ще работят и днес от 8.30 часа до 19.00 часа. Общият брой издадени удостоверения за гласуване от 9 ноември до този момент е 7.