В 225 секции гласуват избирателите в област Силистра
В 225 секции гласуват избирателите в област Силистра / bulgaria-online.bg

В област Силистра изборният ден започна в 7.00 часа в 225 секции на територията на седемте общини, от които 4 подвижни - по една в общините Силистра, Ситово, Тутракан и Алфатар. В 12 секции се провежда и машинно гласуване, като две от тях са на територията на община Алфатар и 10 в областния център.

Само трима са неявилите се представители на секционни избирателни комисии, които своевременно са били заменени с резервни членове, съобщи председателката на Районната избирателна комисия в Силистра Теодора Тодорова.

На провеждащия се днес втори тур на изборите за президент и вицепрезидент, право на глас в областта имат 120 500 избиратели.

По данни на пресцентъра на ОД на МВР охраната на изборните помещения и съдържащите се в тях материали е протекла нормално и без произшествия. Изборният ден започна спокойно. До този момент в ОДМВР - Силистра няма сигнали за прояви, които биха застрашили нормалното протичане на изборите.

За осигуряване на охраната на изборните помещения на територията на областта са ангажирани близо 260 служители на Областната дирекция на МВР, РД „Пожарна безопасност и защита на населението” и ГД „Гранична полиция”.