Награди в Силистра
Награди в Силистра / netinfo
Професор д-р Иван Гаврилов е тазгодишният носител на наградата "Будител на съвремието" на Националното сдружение на общините и на Община Силистра. Тя бе получена от Тодор Тодоров - "Дарител на 2017 г.", по време на състоялата се в зала 13 на Художествената галерия в Силистра официална церемония по повод Деня на народните будители. 

От името на видния лекар на Художествената галерия бе подарен портрет на поета революционер Христо Ботев, а на екипа на Регионален исторически музей Силистра - рамкирано стихотворение от поета Дамян Дамянов.

Сред наградените тази година са Боряна Кьосева - ръководител на Балет Б2, който наскоро отбеляза с голям концерт своята 20-а годишнина, и на фирма "Елика Елеватор", представена на тържеството от Калоян Радулов.

Грамота заминава и в САЩ при силистренеца Румен Чернев - автор на книга с разкази, представена в Силистра, който тази година стана и дарител на кът за четене и отдих в Дунавски парк.

Кулминацията на вечерта бе премиерата на песен за Силистра по стихове на поета Любен Дашев - учител по професия, създадена по музика на рок - музиканта на "Щурците" Валди Тотев, включен в поздравителен концерт на дуо "Вал-Ди".

Кметът на общината д-р Юлиян Найденов връчи грамотите за принос в духовното развитие на Силистра на изявени българи, творци и будители, на зам.-областния управител Илиян Великов и на митрополит Амвросий .