В село Паскалево се бунтуват срещу ЕОН
В село Паскалево се бунтуват срещу ЕОН / netinfo

Почти всички селища в община Добричка имат сериозни проблеми с подаването и отчитането на електроенергият, съобщи кметът Петко Петков. Той е получил сигнали за нередностите от 68 кмета на населени места. Там често спирали тока за дълго време, имало непрекъснати токови удари и слабо напрежение.

Най-новият проблем бил свързан с плащането на тока.

Днес в село Паскалево около 500 души протестираха срещу собственика на Електроразпределение – германската компания ЕОН. Заради срив в системата на ЕОН за фактуриране и отчитане на ел.енергията се стигнало до заличаване на данни за платените сметки за септември и октомври, обясниха за Дарик Радио потърпевши. Срещу имената им пишело, че не са се издължили.

От компанията изискали хората да докажат с издадените им бележки, че са  платили за тези месеци. В противен случай не можело да се заплати изразходвания ток за следващите два месеца – ноември и декември. От ЕОН посъветвали клиентите, които не са запазили бележките, да получат такива от компютрите в електронните каси в Добрич. Възрастните хора негодуват, защото трябва да ходят в областния град и да чакат на километрични опашки, оплакаха се жители на Паскалево.

Същият проблем съществува и в село Свобода, където има около 100 домакинства.

Подготвяме официално писмо до мениджърския екип на ЕОН, в което ще поставим редица наболели проблеми, съобщи кметът на община Добричка Петко Петков. Писмото ще бъде изпратено в понеделник.