В Паскалево протестираха срещу Енерго-про
В Паскалево протестираха срещу Енерго-про / Дарик Добрич

Жители на село Паскалево, община Добричка, протестираха срещу електроразпределителната компания "Енерго-про". Недоволството им се дължи на често спиране на електричеството, поради подмяна и изнасяне на ел.таблата, каза за Дарик кметът на селото Живко Желев. От пет месеца служители на фирмата изършвали дейността, но при застудяването в последните дни, хората започнали да негодуват. "В някои имоти токът се спира от няколко седмици през ден, за времето от 10.00 до 16.00 часа. Хората ни се отопляват главно с ел.енергия и стоят на студено, спирането причинява и повреди на електроуреди", каза кметът.

От няколко дни жители на Паскалево, които са ощетени, започнали да се събират и изразили своето недоволство, като поискали подмяната на електромерите да бъде отложена за пролетта. Днес те се организирали спонтанно и излезли на площада, спрели колите на "Енерго-про" и не позволили на служителите да работят.

"Имаме уверението на ръководството на електроразпределителната компания, че докато е студено навън ще преустановят работа", съобщи Желев. Той допълни, че се надява обещанието да бъде спазено и заяви, че подкрепя съселяните си в протеста им и смята, че ако от дружеството продължат дейността си по електромерите в селото, ще има нови протестни действия.