В курорта „Албена искат да се въведат зони за пушачи и непушачи и на открито
В курорта „Албена искат да се въведат зони за пушачи и непушачи и на открито / Дарик Добрич

Да се въведе разделение на пушачи и непушачи и на откритите пространства – за това настояват от ръководството на курортен комплекс „Албена". Пред Дарик зам.-директорът „Маркетинг и продажби" в курорта Йовка Страшилова заяви, че гостите приветстват забраната на тютюнопушенето на закрито и дори родители предпочитат и на плажа или в ресторантите на открито да запазят децата си от тютюневия дим в зони за непушачи.

Страшилова обясни, че в Албена не се пуши в закритите помещения доста преди забраната за пушене да бъде законово регламентирана. „Това е нещо, което се търси от нашите гости и ние затова сме го въвели. Не защото сме решили така, а защото гостите ни го търсят", коментира тя. Това, че не се пуши на закрити места, помага на продажбите – гостите го оценяват положително, категорична е зам.-директорът „Маркетинг и продажби" в "Албена". Тя смята, че забраната трябва да остане, като дори от курорта искат тази законова позиция да се разшири, за да може да се направят зони за непушачи на плажа и други открити места. В момента в "Албена" има въведени зони за пушачи и непушачи и на открити места, като например обособени тераси към ресторантите.

От днес в рамките на 15 дни могат да се направят резервации на всички хотели в "Албена" с 15 на сто отстъпка. След тази промоция ще влезе в сила нова – за 10 процента отстъпка до януари. Всички резервации през сайта на курорта са с 5 на сто отстъпка. Средно едно тричленно семейство с дете до 12 години може да почива в хотел с ол инклузив за между 500 и 700 лева за пет дни. Без отстъпките цените в курорта ще са с между 2 и 4 процента по-високи спрямо Лято 2012 г.

Хотел Боряна и Лагуна Маре ще заработят по нова формула, която се въвежда за първи път по родното ни Черноморие. Хотел Боряна ще предлага нощувка със закуска или закуска и вечеря, като сутрешното хранене ще бъде до 12 часа на обяд. Хотел Лагуна Маре ще предлага също настаняване с дълга закуска до 11 часа за разлика от стандартния час, който е от 7 до 10 часа. Хотел Боряна ще бъде напълно обновен за новия сезон. Напълно реновиран ще бъде и ресторант Хавана, който вече ще се казва Рай. Системата Dine Around ще работи целогодишно за 6 от хотелите – Калиакра, Гергана, Сенди Бийч, Мура, Славуна и Лагуна Бийч. Формулата Супер инклузив освен за хотелите Компас и Панорама, ще се предлага и за хотел Магнолия. Гостите на тези паркови хотели ще имат предимството да се хранят в ресторант Доростор на плажа. От курортния комплекс обещават, че Лято 2013 ще бъде сезонът на по-голямото разнообразие в Албена по отношение на хранене, забавления, културна и спортна програма, анимация и др, съобщават още от курорта.