В библиотеката показват фотоизложба Географията - пътешествие и приключение на Румен Пенин
В библиотеката показват фотоизложба Географията - пътешествие и приключение на Румен Пенин / Дарик Добрич

В Регионална библиотека "Дора Габе" гостува пътуваща фотоизложба на известния географ-пътешественик проф. Румен Пенин. Тя е под наслов "Географията - пътешествие и приключение" и ще бъде открита официално днес в 17.00 ч., след което авторът ще се срещне с преподаватели и ученици от добричките училища.

Професор Пенин е преподавател в СУ "Св. Климент Охридски", автор на десетки учебници и учебни помагала по география, посетил е над 100 държави. Автор е на поредицата "География на океаните и континентите - География на Африка, География на Южна Америка, География на Северна Америка", "Природна география на България" и др. Предстои излизането на най-новата му книга "География на Азия".

Изложбата съдържа 40 платна. Тя е втората на професора, предишната той е направил преди 12 години. Снимките са изключително атрактивни и интересни както за учениците, така и за техните учители и родители, като преподавателите по география могат да провеждат уроците си в нетрадиционна обстановка сред тях в библиотеката.

От месец май 2013 г. досега фотоизложбата е посетила над 20 града - София, Разград, Шумен, Бургас, Варна, Велико Търново, Силистра и др.

В Добрич може да бъде разгледана от 12 до 27 май 2016 г.