Увеличил се интересът за членство в БСП
Увеличил се интересът за членство в БСП / Дарик Добрич

В последния месец има завишен интерес към членуването в БСП в Добрич, съобщиха на пресконференция от общинската партийна организация. Според Генади Ганчев от Изпълнителното бюро, профилът на желаещите да се включат в редиците на партията е на хора от средния бизнес, които обаче в повечето случаи изпращат свои близки, за да не повлияят с личното си участие на развитието на делата си.

От партията предвиждат възстановяването в близко време на структурите й в кварталите "Балик", "Добротица" и "Рилци", съобщи още Ганчев. Планира се и включването в дейностите на активисти, популярни в града лица, които са замразили своите изяви за БСП в последните 10 години.

През октомври т.г. Общинската организация на БСП в Добрич ще отбележи с тържества 110 години от създаването си. Търси се точната дата, информира председателят Владимир Калчев. Той съобщи също, че местната структура призовава членовете си да се включат в подписката в подкрепа на изграждането на АЕЦ "Белене", тъй като "страната ни има нужда от развиването на отрасъла енергетика".

От БСП планират да се противопоставят на сесията на Общински съвет Добрич утре на две предложения на кмета Детелина Николова - за вдигане на такса смет с 50% и на увеличаването на капитала на дружеството "Тролейбусен транспорт" със 180 000 лева. Според червените такса от 3.0 промила е твърде висока за добричлии, чиято средна заплата е около 350 лева. Те определиха предложението като желание "да се врътне номер на гражданите" като се определи таксата битови отпадъци преди план-сметката за чистота за догодина, което не е редно.
Съветниците на партията възнамеряват да поискат от управителя на "Тролейбусен транспорт" ясна сметка за какво ще бъдат изразходвани средствата, които се иска да им бъдат предоставени. Владимир Калчев напомни, че всяка година общината гласува заделянето на средства приоритетно за това дружество и определи това като "мило семейно отношение" от страна на кмета.