Ути Бъчваров отново ще гостува на празника на плодородието в Шабла
Ути Бъчваров отново ще гостува на празника на плодородието в Шабла / община Шабла, архив

Празникът на плодородието ще се проведе за трета поредна година в Шабла на 13 септември, в навечерието на Деня на Шабла – 14 септември /Кръстовден/.

 

По вече утвърдената традиция, и тази година ще бъде дадена възможност на всички местни производители да подредят свои щандове с продукти, а на самодейните колективи - да участват в културната програма. Празникът ще започне в 16 часа в градския парк.

Събитието е с конкурсен характер и наградите ще бъдат поделени в няколко категории: най-едри зеленчуци (лук, морков, тиква, диня, грозде, картоф, домат, капия и др.); най-добре аранжиран щанд; най-богат щанд; най-вкусни местни и национални ястия; най-характерен обреден хляб.

Председател на журито ще бъде Ути Бъчваров, който за пореден път ще гостува в морския град. Той ще отличи победителите, а община Шабла ще връчи парични награди и грамоти. В края на празника всички ще могат да опитат от приготвената от Ути лютеница.

Покани за участие са отправени до всички кметства в общината, читалища, производители, земеделски кооперации, пчелари, животновъди, рибари. Допуска се участие в повече от един конкурс. На кандидатите ще бъде предоставена изложбена площ,  върху която те трябва да аранжират своите продукти или ястия. Това трябва да стане между 15:00 и 16:00 часа на 13 септември т.г. Празникът ще приключи с концерт на народния певец Иван Дяков.