/ ThinkStock/Getty Images
Ученик от Добрич ще демонстрира пред международни студенти на Висше училище по мениджмънт техника за бързо четене и запаметяване. Демонстрацията започва в 11.00 часа в сградата на училището, зала 216.

Техниката ще бъде показана на английски език от Симеон Петров, завършил тази година Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ в Добрич. Той е избрал да продължи за българска и британска диплома за висше образование в специалност „Международен бизнес и мениджмънт“ във ВУМ. Участвал е в различни състезания за иновации и има придобит IELTS сертификат, с едно ниво под максимума (8.0).

Демонстрацията ще бъде направена в часовете по Бизнес комуникации на студентите от летния академичен семестър във висшето училище, на който през цялото лято в Добрич се обучават студенти от над 10 страни, сред които Австралия, Бразилия, Франция, Виетнам.

Семинарът за бързо четене ще отговори на въпроси: как да повишим скоростта на четене; как да развиваме умението си за бързо четене, но да не губим смисъла на текста. Техниката е взаимствана от книгата на Тих Харис – „Четири часова работна седмица“.

Всички, които се интересуват, може да посетят демонстрацията, входът е свободен.