Ученици практикуват в Германия по проект на Международния колеж
Ученици практикуват в Германия по проект на Международния колеж / netinfo

Единадесет ученици от професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров" във  Варна  преминаха едномесечна обучителна практика в Берлин по проект на Висше училище „Международен колеж" - Добрич. Проектът е наречен "Иновации в туристическото обслужване и маркетинг в светлината на европейските тенденции за развитие на туризма" и се  финансира по програмата „Учене през целия живот" на Европейския съюз.

Основните направления, в които е проведено практическото обучение са устойчив туризъм, технологични иновации в туризма и иновации в маркетинга на туристическите дейности.

През подобно обучение вече преминаха ученици от добричката профилирана гимназия по туризъм и предприемачество "Райко Цончев", които проведоха практиката си в Севиля, Испания. 

В рамките на същия проект предстои да се организира  състезание между учениците от Варна и Добрич, преминали практики в чужбина. Надпреварата е насрочена за 10 юни във Висше училище "Международен колеж",  като темата е създаване на групова концепция за електронен маркетинг на туристически услуги.