Търсят работа на 200 безработни в област Добрич по проект Подкрепа за заетост
Търсят работа на 200 безработни в област Добрич по проект Подкрепа за заетост / Областна администрация - Добрич

Броят на работните места за Добричка област, за които Областният управител, като работодател, може да кандидатства по проект „Подкрепа за заетост“ на ОП „Развитие на човешките ресурси“ е бил обсъден на двешното заседание на Комисията по заетост, информираха от Областна администрация.

Безработните ще бъдат наети там, където са набелязани превантивни дейности и мерки за защита от бедствия, свързани с обилните валежи в предишни периоди, както и за отстраняване на потенциалния риск от наводнения, уточняват от администрацията.

Квотата за област Добрич е 200 души, от които 120 за реалния сектор и 80 безработни лица, които ще бъдат наети от Областния управител като работодател. Комисията по заетост единодушно е приела решение Областна администрация Добрич да участва в програмата. В срок до 5 юни, общините трябва да подадат своите предложения за обекти и брой хора, като окончателното разпределение ще бъде направено в Областна администрация.

От 1 юли 2015 г. безработните трябва да бъдат наети. Рамковите договори ще се сключват за срок от 4 месеца.

Предвижда се дейностите по проекта „Подкрепа за заетост" на ОП "Развитие на човешките ресурси" да приключат до края на 2015 г.