Три нови жалби са постъпили в РИК-Добрич
Три нови жалби са постъпили в РИК-Добрич / Дарик Добрич

За три жалби, постъпили в следобедните часове на изборния ден, съобщи говорителят на Районната избирателна комисия - Добрич Даниел Маринов. Едната е за разпръснати флаери, агитиращи за един от кандидат-президентите, в района на Младежкия център в Добрич. Подадена е от представители на инициативния комитет, издигнал ген. Румен Радев. Маринов каза, че проектът за решение на Комисията по казуса е да се възложи на кмета на града да изземе нерегламентираните агитационни материали.

Постъпили са две жалби, касаещи процедурата на гласуване за националния референдум. Дама се е оплакала, че в секция в Балчик не са я напътили, че има право да гласува и за референдум и тя е настояла сама. Мъж е сигнализирал в полицията пък, че в неговата секция членовете на избирателната комисия го попитали дали ще гласува и за референдума.

Изборният ден протича спокойно, заяви Маринов. Няма оплаквания от организационни проблеми, опашки пред секции, напрежение или други нарушения.

Слушатели на Дарик разказаха, че в някои секции бюлетините за президентския вот  са били  сгънати предварително, вместо откъсването, сгъването и слагането на печат да става пред избирателите.