В Добрич се провежда регионално състезание за млади готвачи, сервитьори и бармани. Домакин на проявата, която съществува вече три години, е добричката Професионална гимназия по туризъм. В надпреварата участват ученици от 8 учебни заведения по туризъм в Балчик, Варна, Провадия, Бяла, Силистра, Търговище и Шумен. Младите кулинари и бармани ще бъдат оценявани от жури от професионалисти.
Регионалното състезание е част от национална верига, последният етап на която ще се проведе в края на април в Пловдив. Най-добрите млади готвачи, сервитьори и бармани от България ще премерят сили със свои връстници на международна кулинарна среща в Лисабон.
В ПГ по туризъм в Добрич се обучават 550 ученици по 5 специалности - хотелиери, ресторантьори, готвачи, сервитьори, хлебари и сладкари.