/ Гимназия
Стефани Маринова е тазгодишният носител на приза "Наследници на Райко Цончев". На тържеството по случай изпращането на випуск `2019 й бе връчен плакет за отличие и стипендия от 1000 лв.

Наградата се присъжда за високи постижения в учебната работа, както и за принос към училището и обществеността в Добрич. Стипендията е осигурена от правнука на Райко Цончев г-н Боян Цончев.

Стефани Маринова с отличие за проекта си за Иван Хадживълков


Делото на първия добрички дарител Райко Цончев, финансирал построяването на училище в началото на XX век, е продължено от неговия правнук Боян Цончев. Той живее във Великобритания. Работи като финансов консултант и ръководи собствен бизнес. Семеен е, има един син, а неговата съпруга е учителка.

гимназия Райко Цончев
Гимназия

Наградените възпитаници на „Наследници на Райко Цончев“, сред които вече е и Стефани Маринова, са удостоени със специален кът в Гимназията, където ученици, учители, родители и гости могат да подхранват своята надежда и вяра, че добродетелта на Райко Цончев винаги ще има своите наследници.

Иновативна гимназия „Райко Цончев“ тържествено изпрати своите 14 момичета и момчета от 12 клас. Зрелостниците облякоха за тържеството тематични тениски, изработени специално за повода. Решението да загърбят суетата е провокирано от желанието им да се включат в благородна кауза със средства за спасяването на човешки живот.