Спортист за 2016 година на Каварна е Елена Янева
Спортист за 2016 година на Каварна е Елена Янева / община Каварна

Каварна отличи своите спортисти за 2016 години. Водещ на тържествената церемония „Спортист на годината – Каварна“ бе спортния журналист Крум Савов. Специална комисия определи номинациите и чрез гласуване отличи изявените спортисти. Кметът на община Каварна Нина Ставрева и зам.кметът Митко Недев наградиха победителите.

Спортист на годината на Каварна за 2016 г. е Елена Янева от Клуб по бойни спортове „Калиакра”. Елена стана световна и европейска шампионка по карате и е носителка на дванадесет медала, завоювани през 2016 г. - пет от тях златни в световни, европейски и национални състезания.

На второ място се нареди Женя Янева от клуба по бойни спортове „Калиакра”. Трета е Едже Демирова от СК „Ринг“. За треньор на 2016 г. в община Каварна комисията избра Ариф Арифов - наставник в Клуб по бойни спортове „Калиакра”. Отбор на 2016 г. е спортен клуб по хандбал „Калиакра“.

Кметът Нина Ставрева връчи три специални награди. Те са за дебютанта Дилек Сервенова от Спортен клуб „Ринг“, за ветерана Иво Чернев от Спортен клуб „Вимпел“ и за най-малките състезатели, които вече печелят медали - петгодишните Анастасия Лобанова и Александър Малков от Спортен клуб по танци „Флорета – Каварна“.

„Ротари клуб – Каварна“ връчи три награди на Елена Янева, Едже Демирова и Георги Димов.

Сред гостите на тържествената церемония бяха председателят на Общинския съвет Красимир Кръстев, общински съветници, общественици и родители.