СОУДимитър Талев ще работи по 4 проекта
СОУДимитър Талев ще работи по 4 проекта / netinfo
В СОУ „Димитър Талев” започва работа по четири нови проекта. Единият е по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”  -  “Равен старт в първи клас”. Партньори са община Добрич и ЦДГ № 17,18,20,26,29,32, чиито възпитаници постъпват в първи клас в училище. Проектът има за цел да предложи равен достъп до качествено образование за деца от малцинствата, децата със специални образователни нужди и деца в социална изолация, постъпващи в първи клас и посещаващи партньорските детски градини.

Проектът “Мост към активния живот” възникна като резултат на съвместната работа на трите училища от Франция, Полша и България по програмата за училищно развитие “Коменски или стремеж към качество”. Нови партньори са учебни заведения от Унгария, Чехия и Словения. Целта е запознаване с професиите, които в днешно време са актуални.

В проекта „Европейско образование с информационно-комуникативни технологии” СОУ „Димитър Талев” ще си партнира с училища от Гърция, Испания, Италия, Литва, Словакия, Турция, Унгария и Чешката Република. Целта е да подобри качеството на преподаване в училище чрез използване възможностите на компютърните програми и Интернет. В края на месец октомври в Барселона, Испания предстои първата работна среща.

Проектът „BULHUN – докосване до две култури” е с продължителност две години, с партньор училище от Будапеща,Унгария. Ще бъде разработена обучителна програма, която ще е предназначена за тези, които правят първи стъпки в изучаването на двата не толкова популярни в Европа езика - български и унгарски.