Слънчево и тихо
Слънчево и тихо / Sofia Photo Agency, архив

През нощта над по-голямата част от страната ще преобладава ясно време. По-значителна ще се задържи облачността над източните райони, но валежи не се очакват. В по-голямата част от страната вятърът ще стихне, с изключение по крайбрежието на морето, където ще бъде до умерен от север-североизток.

В неделя ще преобладава слънчево и почти тихо време. В сутрешните часове все още по-значителна облачност ще има над югоизточните райони, а на места в равнините и котловините видимостта ще бъде намалена от мъгла. Около и след обяд от запад облачността, средна и висока, ще започне да се увеличава. Максималните температури ще са между 12 и 17 градуса, в София - около 13, в Добрич - 13 градуса.

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за ноември.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд над масивите в западната половина от страната облачността, средна и висока, ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен, в ниските части югозападен, а по билата - североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9 градуса, на 2000 метра - около 2.

Над Черноморието по-значителна облачност ще има в часовете преди обяд, а следобед ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще бъде слаб от изток. Максималните температури ще са 14-16 градуса. Температурата на морската вода е 15-17 градуса. Вълнението на морето 2-3 бала.