Скоро в Добрич ще може да се наема велосипед
Скоро в Добрич ще може да се наема велосипед / Дарик Добрич

Монтирани са вече велостоянките, откъдето скоро в Добрич ще може да се наемат велосипеди. Системата е част от дейностите по проекта на общината „Йовковият Добрич - съвременна туристическа дестинация" на стойност 3 602 052 лева. По него бяха извършени основни ремонтни дейности по музейните сгради - Етнографска къща, Къща-музей и Дом-паметник „Йордан Йовков", музея в парка и Етнографски комплекс „Стария Добрич". Срокът на проекта бе юни 2013 г.

От няколко дни може да се видят новите велостоянки. Те ще бъдат общо 5 в града и ще разполагат с 30 велосипеда за наемане. Намират се до комплекс "Изида", пред Дом-паметник "Й.Йовков", пред храм "Св.Георги", пред входа на "Стария Добрич" и до общината, поясни за Дарик зам.-кметът Надежда Петкова. Спазена е линията, която очертава маршрутът "Йовковият Добрич", каза тя. Засега използването на колелетата не е възможно, тъй като предстои брандиране, сключване на застраховки и др. дейности за финализиране на системата. То ще става със специални карти.

Друг обект, който може да се види по маршрута на проекта, са метални пана с мисли на писателя Йордан Йовков из неговото творчество. Такива има в розариума, пред Дом-паметника, в Стария Добрич и др..

Скоро в Добрич ще може да се наема велосипед
netinfo