Силистра отбелязва Деня на толерантността
Силистра отбелязва Деня на толерантността / zanimalnya.weebly.com

Под мотото "Уважавай различните от теб!" в Силистра ще бъде отбелязан днешният  Международен ден на толерантността. В града ще се организира информационна кампания и изложба. Проявите се инициират от Ученическия парламент, с участието на школите по изобразително изкуство при Центъра за подкрепа за личностно развитие и Обединния детски комплекс в града.

От 14 ч. на площад "Свобода" всеки от преминаващите ще може да получи стикер с посланието "Аз съм толерантен, а ти?". Организаторите отправят апел към училищата да реализират същата инициатива на тяхна територия и да поговорят за толерантността сред подрастващите.

Изложбата ще показва изрисувани тениски, пряко кореспондиращи с темата, а млади доброволци ще приканват преминаващите граждани да напишат или нарисуват своето послание за толерантност на специално отделен за целта кът с флипчарт и картони.

Съорганизатори на събититето са община Силистра и Общинският съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси. Проявата е част от инициативите в Плана за действие на община Силистра за подкрепа на интеграционните политики за периода 2015-2020г., който е приет с решение на Общински съвет - Силистра.