Силистра е домакин на конкурс за ретро автомобили
Силистра е домакин на конкурс за ретро автомобили / topcars.bg

За първи път Силистра ще е домакин на автосалон и конкурс за ретро автомобили „Дръстър“. Проявата се провежда по повод празника на крайдунавския град - 14 септември - Кръстовден.

Организатори на събитието са Спортен клуб „Българска автомобилна слава“ , Община Силистра и хотел “Дръстър“, който ще домакинства автосалона на открито.

Любителите на автомобилизма ще могат да видят модели, които се отличават с изключителна рядкост и атрактивност, образец на вечната класика. Критериите за участие са много високи, тъй като броят на участниците е строго определен, съобщиха организаторите. От огромно значение е ексклузивността на автомобила и нивото на реставрация. Този подход и внимателната селекция гарантират високото ниво на конкурса“Дръстър“ и позиционирането му сред останалите качествени събития в световен мащаб, подчертават домакините.

Гражданите и гостите на Силистра ще имат възможността да  видят и приветстват най-красивите автомобили в България. На публиката ще бъде предоставен уникалният шанс да се докоснат до едни от най-редките модели, срещани  у нас.