Семейство от Добрич е сред получилите финансиране за ин витро процедури
Семейство от Добрич е сред получилите финансиране за ин витро процедури / netinfo

Изпълнителният директор на "Добруджански хляб" АД Енчо Малев връчи чек на фондация „Искам бебе“ със събраната сума от благотворителната кампания „Зрънце живот“ на стойност 20 000 лв. На срещата присъстваха кметът Йордан Йорданов и представители на Фондация "Искам бебе".

100 двойки от цялата страна са попълнили формуляри за кандидатстване за финансиране, от които едва 23 отговарят на всички необходими критерии. На официална церемония чрез жребий, в присъствието на нотариус, бяха изтеглени 5 семейства. Според условията на благотворителната инициатива, печелившите двойки ще получат финансиране на стойност 4 000 лв. за осъществяване на ин витро процедури. Eдната двойка e от Добрич, две са от София, една - от Раднево и една от Габрово. Изтеглени бяха и три резервни двойки - от София, Несебър и Кърджали.

За нас и за мен лично е огромно удоволствие да дарим тези средства на фондация „Искам бебе“ и чрез нея, помощта ни да достигне до 5 двойки с репродуктивни проблеми, защото всяко зрънце, което успеем да посеем с общи усилия е важно… и си струва“, заяви Енчо Малев и допълни, че идеята е да бъдат привлечени повече нови хора към благородната кауза.

Всички изтеглени за подпомагане по проекта двойки бяха уведомени веднага след изтеглянето им лично от Енчо Малев, от Йордан Йорданов и Валя Иванова, представител на фондация „Искам бебе“.

В знак на благодарност от страна на фондация „Искам бебе“, бяха подарени две големи стъклени сърца на кмета на Добрич и на изп.директор на „Добруджански хляб”, изработени от член на фондацията.

Благотворителната инициатива на "Добруджански хляб" АД, Община Добрич и Фондация „Искам бебе” предостави възможността на семейства с репродуктивни проблеми да сбъднат своята мечта. Набраните средства в кампанията се осигуриха от продажбата на здравословните, пълнозърнести хлябове ВИТА, като основен акцент на кампанията бе здравословното хранене и ролята му в превенцията на репродуктивните затруднения при младите хора.