/ Дарик Добрич
Общината връчи традиционните си годишни награди
Годишните награди на община Добричка бяха връчени на тържествено събрание по случай празника на общината, което се проведе в залата на ДТ „Йордан Йовков“ в Добрич. 

Община Добричка връчва традиционните награди на празника си

Отличията се дават за седма поредна година. „Най-добро кметство за 2018 г.” стана кметството на село Дончево, като наградата получи кметът Паун Станчев. „Най-добро населено място с кметски наместник за 2018 г.” е с. Поп Григорово с км. наместник Иванка Паунова. „Най-добро училище” е СУ „Н.Вапцаров” в с. Карапелит, а „Най-добра детска градина” – ДГ „Дъга” в с. Стефаново.

51-ият събор „Песни и танци от слънчева Добруджа“ е на 29 юни

Наградата „Най-добро читалище за 2018 г.” заслужи Народно читалище „Йордан Йовков – 1941” в с. Котленци.

За принос в развитието на общината бяха отличени Земеделска кооперация „Победа” – с. Победа, земеделският производител Тихомир Димитров от с. Ст.Караджа, "Бенковски Агро"
ЕООД и свинекомплекса в с. Козлодуйци.

За трета година община Добричка награждава домакинство с най-голям принос в разделното събиране на отпадъци. Тази година това е семейство Стефан и Кристина Митеви от с. Поп Григорово. Те са отличени за своята активна кампания и работа в полза на разделното събиране на отпадъци.

Ремонтите по Строителната програма на община Добричка ще стартират към края на юни

Флагчета и парични награди получиха кметства и населени места, представили се най-добре в общинския преглед за пролетно почистване за 2019 година. При кметствата на първо място е с. Ловчанци, на второ – с. Бенковски и с. Житница, а на трето – с. Тянево и с. Долина.

При кметските наместничества първото място спечели с. Приморци, второто – с. Поп Григорово и с. Златия и трето – с. Пчелник и с. Бдинци. Връчени бяха и 15 поощрителни награди.  
Кметът на община Добричка инж. Тошко Петков изнесе празнично слово и отчете постигнатото през изминалата година. Той подчерта, че се полагат усилия за изпълнение на управленската програма за мандата 2015-2019 година, а целта е да се постигне балансиран икономически растеж, устойчиво развитие на общината, повишаване нивото на заетост и по-добър живот в 68-те населени места.

Поздравителни адреси до тържественото събрание изпратиха областният управител Красимир Кирилов и кметът на Добрич Йордан Йорданов.