Румънеца и Енчев и Слави Трифонов помогнаха на Алекс за лечението в Израел
Румънеца и Енчев и Слави Трифонов помогнаха на Алекс за лечението в Израел / Личен архив

Популярното рап дуо в България, РУМЪНЕЦА и ЕНЧЕВ постави своебразен рекорд, като успя да продаде едно копие от своя четвърти самостоятелен албум „СЛЪНЦЕТО и ТИ” за сумата от 2 000 лв. Безпрецедентната за размерите на българския шоу бизнес, „сделка” беше „сключена” по време на провелия се вчера в София благотворителен концерт-изложба на картинни мозайки, организиран от топ модела Гери Дончева. Притежател на диска е станал анонимен бизнесмен, информират пиарите на дуото.

Артистите от своя страна, ще дарят сумата от 2000 лв за лечението на малката Александра Маркова от Добрич. Рапърите са едни от най-активните и дейни български популярни лица, които помагат на детето в борбата му с детската церебрална парализа и епилепсия.
„За нас това е поредна стъпка от трайния ангажимент, който сме поели към Алекс. Още повече, че аз също имам деца и мога да си представя колко тревожна и стресираща е настоящата ситуация за родителите й. Ще продължаваме да помагаме  на Алекс и на малката Амелия от Панагюрище, също детенце, страдащо от детска церебрална парализа. С Румънеца сме абсолютно убедени в позитивния край на това дълго пътуване за двете малки принцеси и техните семейства…”, споделя Енчев.

На концерта-изложба са събрани  от продажба на пъзели и на диска общо 7 777 лева. Един от пъзелите е закупен от Слави Трифонов за сумата от 3 000 лева.

На 20 ноември Алекс Маркова ще отпътува за Израел за втория курс на лечение.