Заради обжалване се бави ремонтът на пътя Варна - Добрич - границата с Румъния
Заради обжалване се бави ремонтът на пътя Варна - Добрич - границата с Румъния / Дарик, архив
Ремонтът на пътя Варна – Добрич – Кардам се бави заради обжалване на избора на фирма за надзор, съобщават от областната управа. Поради големия обществен интерес Областният управител на Добрич Красимир Кирилов изиска от директора на Областно пътно управление Добрич Георги Стратиев актуална информация за хода на обществените поръчки, обявени от Агенция пътна инфраструктура, за избор на изпълнители за рехабилитация на пътя Варна-Аксаково-околовръстен път Добрич-Генерал Тошево-граница Румъния“.
        
Припомняме, че рехабилитацията на участъци от пътя е предвидена за реализация в първия етап на ОП „Региони в растеж“ за програмен период  2014 – 2020 г.  Георги Стратиев е информирал Областния управител, че Агенция пътна инфраструктура е обявила две обществени поръчки – за избор на изпълнители и избор на надзор на обектите.
 
Обществената поръчка за избор на изпълнители е на лотове. Единият лот – за участъци от пътя Варна-Добрич с обща дължина 15,5 км, е възложен на обединение от фирмите  „Хидрострой“ АД – София, и „Пътстрой Бургас“ ЕООД – Бургас, с което е сключен договор. Стойността на поръчката е 7,1 млн. лева. Срокът на изпълнение е 10 месеца, считано от датата на подписване на протокол за откриване на строителната площадка. Това се очаква да стане до месец.
 
Другият лот – Добрич-Кардам, също е възложен и има сключен договор с избрания изпълнител „Инжстройинженеринг“ ЕООД – Варна. Ще се ремонтират общо 14 км. Цената на договора е 11,5 млн.лв. Срокът на изпълнение на дейностите е 15 месеца, считано от датата на подписване на протокол за откриване на строителна площадка. И тук това се очаква да стане до месец.
 
По поръчката за надзор на единия лот има избрана фирма и с нея е сключен договор. По втората отсечка изборът се обжалва пред Комисията за защита на конкуренцията.