Ремонтират 18 км пътища по програма Регионално развитие
Ремонтират 18 км пътища по програма Регионално развитие / ОПУ - Добрич

Стартира рехабилитацията и реконструкцията на 17.988 км второкласни и третокласни пътища в област Добрич. Участъците, които са включени са от границата с ОПУ-Варна при село Червенци до село Владимирово и пътят Честименско - Каблешково - границата с ОПУ-Силистра при село Межден.

Ремонтът е част от четвъртия етап на Оперативна програма „Регионално развитие" 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Стойността на проекта е 11 009 118 лева. Изпълнител на строително-монтажните дейности е "Пътища и мостове" ЕООД, Варна. Строителният надзор ще се осъществява от "Трафик холдинг" Аксаково. Договорът за строителство е на стойност 10 436 030 лева, а за строителния надзор е 291 600 лева.

По проекта ще бъдат рехабилитирани отсечки от 6.9 км на територията на община Добричка и 11 км на територията на община Тервел. Рехабилитацията ще повиши комфорта на пътуващите и достъпността на жителите от област Добрич до околните общински центрове в областите Силистра, Шумен и Варна.