Рехабилитираха 18 км второкласни и третокласни пътища в Добричко
Рехабилитираха 18 км второкласни и третокласни пътища в Добричко / Дарик Добрич, архив

18 километра второкласни и третокласни пътища са рехабилитирани в Добричка област. Строително-монтажните дейности завършват. Те се изпълняват по проект - Лот 52 по ОП "Регионално развитие". Стойността му е 11 009 118 лева, със съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие - 9 357 750.57 лева.

Ремонтирани са отсечките Владимирово - границата с област Варна при Червенци; и Честименско - Каблешково - границата с област Силистра при Межден. Общата дължина на пътните участъци е 17.988 км. По проекта са включени второкласни и третокласни пътища на територията на община Добричка с дължина 6.988 км и на територията на община Тервел - 11 км.

Положени са основни и асфалтови пластове, изпълнени са нови облицовани окопи и банкети, както и отводняване на пътното платно. Положена е нова хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация. Очаква се през месец октомври да бъде издаден акт 16 и участъците да бъдат пуснати в експлоатация.

Изпълнител на строително-монтажните дейности е "Пътища и мостове" ЕООД, Варна. Строителният надзор се осъществява от "Трафик холдинг" ЕООД, Аксаково. Договорът за строителство е на стойност 10 436 030 лева, а за строителния надзор е 291 600 лева.