Васил Иванов проучи дейността на сегашния депутат от БСП д-р Десислав Тасков като шеф на болницата в Каварна
Депутатът от БСП д-р Десислав Тасков напоследък често чуваме да критикува здравната система и лошото състояние на болниците. И да обяснява, че когато той и партията му дойдат на власт, положението в здравеопазването и състоянието на болниците ще се подобри, и че той знае как това да се случи.

Неотдавнашни протести пред болницата в Каварна заради предстоящ фалит и четири неизплатени заплати на персонала, ни накараха да се разровим и да видим какви ги е вършил д-р Тасков само до преди година и малко, преди да стане депутат на мястото на напуснала Парламента, негова съпартийка. Та преди това, преди да стане депутат, от 2016 г. до края на 2019 година варненецът  Тасков е директор точно на общинската болницата в Каварна. Доведен за шеф от кмета на града – съпартийката му Нина Ставрева. Веднага след назначаването му, започват странни управленски решения.

Още на третия ден Тасков сключва договор за правни услуги със адвокат от Шумен. В договора адвокатът се задължава да присъства в болницата един следобед, като не се уточнява, веднъж седмично, месечно или веднъж годишно. Единствената правна услуга,  извършена от адвоката, е споразумение с „Енерго-Про” за разсрочено плащане на сметка за ток от 60 хиляди лева. За същия период адвокатските му услуги струват на болницата 70 хиляди лева. Болницата заплаща 70 хиляди лева за да разсрочи дълг от 60 хиляди.

Останалите разкрития в разследването – във видеото.

Източник: NOVA