Разпределиха още 81 790 лева за пострадали от наводнението
Разпределиха още 81 790 лева за пострадали от наводнението / Дарик Добрич

Общински съвет Добрич разпредели 81 790 лева за граждани и обекти, пострадали от наводнението на 19 юни т.г.. Парите са постъпили в дарителската сметка, разкрита от общинска администрация на 20 юни. За половината от средствата няма изразена воля на дарителя и те ще бъдат поделени по равно между трите пострадали общински детски заведения, посочи кметът Детелина Николова.

Детски градини с номера 23 и 24 ще получат общо 55 947 лева, които ще се разделят по равно. Детска ясла №6 ще разполага с 19 743 лева, а Хуманитарна гимназия, чието мазе остана под водата - 6 000 лева. В сметката има постъпили и 100 лева, предназначени по волята на дарителя за гражданка от ул."Индже войвода".

Част от парите по сметката са дошли преди няколко дни от град Шафхаузен, с който община Добрич си партнира от дълги години, съобщи Николова. С решение на местната управа в швейцарския град, за преодоляване щетите от наводнението в Добрич са гласувани 7 927 лева, които се делят на три равни части за детските заведения - по 2 643 лева.

Всички средства, разпределени днес от Общински съвет Добрич, ще бъдат използвани за извършване на належащите ремонтни дейности и закупуване на необходимите активи, материали и оборудване, посочи кметът. Те ще се отразят в приходната и разходната част на бюджета на Добрич.