Разпитаха свидетели по дело за конфискация на имущество срещу осъден сводник
Разпитаха свидетели по дело за конфискация на имущество срещу осъден сводник / Дарик Добрич

Окръжен съд - Добрич прие четири експертизи и разпита петима свидетели по гражданското дело, образувано по иск на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, съобщават от пресслужбата на съда. Делото е срещу 34-годишния Милен Р. Ал. от Добрич и още петима ответници. Комисията иска да бъде отнето имущество за близо 547 000 лева, за чието придобиване липсват данни за законни източници.

Основание за иска е влязъл в сила на 11.08.2011 г. съдебен акт  на Окръжен съд - Варна срещу Милен Ал. Той е признат за виновен в това, че през периода юли-ноември 2010г. в Добрич, Варна и Германия, е участвал в организирана престъпна група, създадена за да извършва трафик на хора през граница, където да бъдат използвани за развратни действия.

В поредното съдебно заседание бяха изслушани петима свидетели и приети съдебно-оценъчни експертизи на 17 моторно-превозни средства и на движими вещи, както и съдебно-оценъчна експертиза на имоти и агротехническа експертиза за установяване дали се обработва имот, за чиято конфискация претендира Комисията.

Делото е отложено за 21.02.2013 година. Тогава ще бъде изслушана съдебно-икономическа експертизи за стойността на незаконно придобитото и на продаденото от подсъдимия движимо и недвижимо имущество, стойността на получените от него законни приходи, на извършените от него разходи и съотношението между тях.