Пътната агенция бави документи по второ дело в Добричкия окръжен съд
Пътната агенция бави документи по второ дело в Добричкия окръжен съд / netinfo

Второ писмо до председателя на Агенция „Пътна инфраструктура" и до министъра на регионалното развитие и благоустройството ще изпрати Добричкият окръжен съд, заради непредставени документи по едно от наказателните дела срещу контрольор на пътни такси.

От съда вече обявиха, че ще сезират писмено председателя на Агенцията за неполучени документи по наказателно дело срещу 39-годишния Христо Пенев от Каварна, който е работил  на ГКПП Дуранкулак като контрольор към Управление „Пътни такси и разрешителни". 

Забавените сега документи са по дело срещу 37-годишния Георги Николов от Шабла. Бившият контрольор на пътни такси на ГКПП Дуранкулак е подсъдим за причинени на Национална агенция „Пътна инфраструктура" вреди в размер на 23 889 лв. като не таксувал влизащи в страната чужди автомобили в периода юни - август 2006 година.

Съдебният състав даде срок до 28 февруари  да бъдат получени заверени ксерокопия на всички квитанции за издадените от обвиняемия  винетни стикери в разследвания период и от квитанции за закупуване на винетки на посочени в обвинителния акт чужди автомобили, които са издадени преди датата на влизането им и преди датата на излизането им от България. Те бяха поискани от съда на първото заседание по делото на 4 декември 2009 година.

Днес  Добричкият окръжен съд разпита  двама свидетели, които също са подсъдими за неизпълнение на служебните им задължения и причинени вреди на Национална агенция „Пътна инфраструктура". Те обясниха, че в много случаи автомобили минавали, без да закупят винетен стикер. Колите заобикаляли бариерата пред кабинката на контрольора на пътни такси, минавали заедно с автомобила, който току-що е закупил винетка, или през платното за изход от страната.
Процесът  ще продължи на 5 март.