Протестът против системата не се състоя
Протестът против системата не се състоя / Дарик Добрич

Планираният протест срещу скъпите винетки и политическата система в България не се състоя. На мястото, откъдето трябваше за пети път да потегли автошествие по добричките улици, се събраха 30-ина души под силния дъжд в 16.00 часа. Оказа се, че организаторите не са внесли уведомление до общината за протеста и той е незаконен. Присъстваха представители на полицията, които поясниха на събралите се, че имат право само да разговарят на паркинга пред Стоматологията, но не могат нито да обикалят улиците в колона с автомобилите си, нито както бе обявено да затворят пътя Добрич-Варна на Пети километър.

Недоволните припомниха пред журналистите, че настояват за по-ниски цени на винетките за 2016 г., както и за алтернативни пътища, по които да се пътува без стикери.

Протестът против системата не се състоя
netinfo

Организаторите съобщиха, че предстои общонационален протест в столицата, който ще се проведе през седмицата, като точната дата ще бъде ясна утре. Планира се за София да пътуват и добричлии, за да се включат в националното недоволство пред Парламента.

Протестът против системата не се състоя
netinfo