Пролетна изложба в Окръжен съд -Добрич
Пролетна изложба в Окръжен съд -Добрич / netinfo

Школата за дигитална живопис и графика „Компютър арт” при Общинския младежки център „Захари Стоянов” представя изложба в Окръжен съд - Добрич.
Картините са подготвени специално за експозицията в съда. С 10 рисунки на цветя, животни и пейзажи в ярки багри младите художници предават своето пролетно настроение. Всички работи са изпълнени с компютърната програма „Corel painter classic”. Тя дава възможност да се имитират различни техники и материали, които на практика е невъзможно да бъдат смесвани.

Авторите са на възраст  от 8 до 18 години. „Творбите на по-малките са изпълнени по-декоративно, с по-чисти  цветове и орнаменти. По-големите творци създават живопис с по-сложни цветове, обем, постигат триизмерност на формата”, коментира ръководителката им Светла Симеонова. Двама от художниците са абитуриенти тази година и ще кандидатстват анимация и уебдизайн, допълни тя.

Творби на възпитаниците  на Школата за дигитална живопис и графика украсяват също Детското отделение на МБАЛ – Добрич, с идеята да дарят усмивки и красота на малките пациенти там.