Конкурс за пролетен букет
Конкурс за пролетен букет / DarikNews
Силистра за пореден път ще бъде домакин на деветнадесетото издание на Фестивала на старата градска песен "Дунавски спомени". Проявата ще се проведе в салона на Община Силистра. Като част от празничните дни на град Силистра 2018 г., форматът бележи голям интерес и се е превърнал в традиционен празник на вечните, мелодични и въздействащи стари градски песни. Фестивалът събира изпълнители на шлагерни песни от цялата страна. През тази година ще участват колективи от Силистра, Разград, Главиница и Бургас. Седем творчески формации от община Силистра ще зарадват публиката. Това са Групите за стари градски песни "Златна есен", "Ретро", "Чар", "Интер" и дует "Обич" при Народно читалище "Доростол-1870", гр. Силистра, известната група "Камбанен звън" и Мъжка вокална група за стари градски песни при Народно читалище "Пробуда-1940" в с. Калипетрово.

Преди началото на концертната програма, всички колективи, съпроводени от Градския духов оркестър, ще поднесат цветя пред Паметника на песента в Дунавската градина, единствен в България. Той е символ на песенните традиции в града и богатата музикална култура. Създаден е във връзка с Първия събор на хоровете от крайдунавските градове, проведен в Силистра през 1910 г.

На пл. "Свобода" от 18.00 ч. на сцената ще излязат талантите на Музикална студия "ДО РЕ МИ" с ръководител Бонка Скорчелиева. След тях ще пеят Тита и Павел и Венци Венц.