Приемат проекти за опазване на местното фолклорно наследство
Приемат проекти за опазване на местното фолклорно наследство / netinfo
Фондация “Работилница за граждански инициативи” обявява стартирането на Програма “ Живо Наследство”.

Програмата е насочена към подкрепа на инициативи за опазване и представяне на местното фолклорно и нематериално наследство с активното участие на местните жители. С проекти в конкурса могат да участват организации, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, както и нерегистрирани граждански групи.

Максималния размер на финансирането, което ще бъде отпускано по програмата е 4000 лева. Кандидатстващите организации/граждански групи трябва да осигурят минимум 10 % /от общата стойност на проекта / собствен финансов принос.

Приоритетът на Програма “ Живо наследство” 2007 е насърчаването на проекти, включващи местните общности в проучването, опазването и популяризирането на местното фолклорно и нематериално наследство. Приоритетно ще бъдат финансирани проекти, които в процеса на работа ще могат да представят конкретни продукти, свързани с наследството – изложба, представление и други.

Крайният срок за получаване на пълния пакет от документи е 04.06.2007 година в офиса на Фондация “Работилница за граждански инициативи” . Допълнителна информация може да се получи в областна администрация Добрич.