През есента се очаква наплив за нови документи за самоличност
През есента се очаква наплив за нови документи за самоличност / Sofia Photo Agency, архив

До момента в Областна дирекция на полицията в Добрич са издадени 20 599 лични карти, съобщи началникът на група „Български документи за самоличност” Тихомир Филев. Подменени са 9 821 паспорта и 7 396 шофьорски книжки.

Пред паспортната служба има опашки, но до края на деня успяваме да обслужим всички чакащи граждани, увери Филев. Той очаква по-голям наплив за нови документи за самоличност през есента. По думите му за подобряване на обслужването е поръчана система за управление на опашките. Сега гражданите сами изготвят списъци на чакащите. Изчакването става навън, тъй като областната дирекция на полицията не разполага с помещение за това.

Паспортната служба в Добрич работи от 8.30 до 17.30 часа без прекъсване, припомни Филев. Времето за обслужване на един човек е строго индивидуално, ако всичко около гражданското състояние е изрядно са необходими не повече от 5 минути, посочи още началникът на паспортна служба. Към момента в Добрич не се предлага бърза услуга за издаване на паспорт, заради проблем с доставката на паспортните бланки.