Премиера на книга за Родопите в Добрич
Премиера на книга за Родопите в Добрич / Дарик Добрич

Пътеводител за Родопите ще бъде представен в Добрич. Автори на книгата са Гавраил Гавраилов и Александър Караджов, които имат родови връзки в планината. Главен редактор е Георги Палахутев, сътрудници - Асен Салкин, Емил Паралингов, Анна Пелова, Надежда Савова. Изданието е изготвено в Добрич, художник на корицата е Велина Христова. Премиерата е от 18.00 ч. в хотел-ресторант „Вила ди Полета".

Книгата излиза на три езика - български, руски и английски. Представен е и кратък родопско-български речник. Текстът е гарниран с авторски фотографии.
Цялостното представяне на Родопите, събрано в 23 теми, включва екстремните приключения в дивата природа, възможностите за туризъм през различните сезони, какво може да се прави отвъд границата, в гръцката част на планината. Има представяне на тракийското и римското наследство и съвети как можем да обиколим планината в римски сандали по старите трасета, като посетим много от тракийските светилища и средновековните крепости. В края на изданието са представени три лични истории, които подкрепят отворения конкурс за фотопис на тема „Звуците на чановете - носталгия по бъдещето" и са фокусирани върху традиционния местен поминък на овчарите.