Незаконен строеж в Българево
Незаконен строеж в Българево / РИОСВ Варна
РИОСВ - Варна провери незаконен строеж в землището на село Българево, съобщават оттам. Прегледани са документи и информация, представена от Община Каварна. Инспекторите установиха, че строежът се извършва в поземлен имот, който попада в защитена зона за опазване на дивите птици „Калиакра“ и защитена зона за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна „Комплекс Калиакра“. Имотът е в урбанизирана територия и за него има разрешение за строеж от септември 2012 г., издадено от главния архитект на общината на две физически лица. Разрешението е за строително-монтажни работи по одобрен проект за обект „Административна обслужваща сграда“ със застроена площ 132 кв.м.
 
То обаче е загубило правно действие, защото в продължение на 3 години от издаването му не е започнало строителство и не е подновявано.
 
След констатираното закононарушение, съвместна проверка на място ще направят днес представители на РПУ и Община Каварна и РИОСВ – Варна. След изясняване на всички факти и обстоятелства по случая, ще се предприемат административно-наказателни действия, включително премахване основите на строежа и възстановяване на терена, поясняват от РИОСВ.