Правят клъстери по трансграничен проект
Правят клъстери по трансграничен проект / Дарик Добрич

Първа работна среща по проект „Създаване на конкурентноспособни трансгранични клъстери" ще се проведе в Международен колеж. Проектът е с продължителност 18 месеца и се финансира  по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния - България 2007-2013 година. Изпълнители са Търговско промишлената палата в Добрич и Камарата за търговия, индустрия, навигация и земеделие в Констанца, Румъния.

Проектът представя пилотен и иновативен подход за стимулиране на икономически растеж сред малкия и среден бизнес в трансграничния регион Добруджа, информират от ТПП - Добрич.

Поканени за участие в срещата са представители на местните власти и неправителствени организации, на местния бизнес, бизнес консултанти и специалисти по клъстериране. Те ще имат възможност да се запознаят с концепцията за клъстериране, опита на съществуващите български клъстери и международни практики. Ще бъдат представени и възможностите за стимулиране на местния бизнес, за повишаване на конкурентноспособността чрез клъстериране, изграждане на партньорства с румънски малки и средни предприятия.