Последни ремонти по градската среда прави общината за тази година
Последни ремонти по градската среда прави общината за тази година / Дарик Добрич

Завършват дейностите по поддръжка и обновяване на градската среда, провеждани през тази година по капиталовата програма на община Добрич, съобщи зам.-кметът арх. Пламен Ганчев. Готова е вече настилката по тротоара на ул."Вардар" - зад ОУ „Отец Паисий". Текат все още ремонтите на спирки на градския транспорт - остават още 5 обекта от общо 26, които бяха обновени. Договорът с фирмата-изпълнител изтича в края на месец декември т.г..

Освен редовната поддръжка, ни се налага и да отстраняваме следи от вандализъм, подчерта Ганчев. В петък работници на общинското предприятие „Комуналефект" са почиствали до късния следобед паметника на Хан Аспарух, който е бил осквернен с надписи. И днес продължава работата в района на монумента, тъй като има изтръгнати бетонови и мраморни плочи и бордюри, които трябва да се поставят по местата им.

Приключва и изолирането и консервацията на лагуната в кв."Рилци", съобщи още зам.-кметът на Добрич. Мястото е било ползвано години наред за отпадни води от някои фирми. Сега то се изолира, за да не възникнат нещастни случаи, обясни Ганчев, прекъснати са всички връзки към него. Оттук-нататък лагуната ще се наблюдава от общинарите, до пълното й прочистване и премахване.

Продължава почистването на коритото на река Добричка. В момента се работи главно по бул."Русия", както и на двата моста до ДКЦ-2. По указание на общината, е възстановена шахта по ул."Максим Горки", за която е имало сигнали за пропаднали коли, съобщи още Ганчев. Завършва прибирането на листа по улиците на Добрич и съобразно прогнозите, автомобилите на фирмата, отговаряща за почистването, от тази седмица ще бъдат оборудвани със зимни аксесоари.