/ gakku.kz
Поп звезда от Казахстан ще бъде член на журито в 28-ото издание на младежкия поп рок конкурс „Сарандев `2019”.

33-годишният Алишер Каримов е певец и композитор, представял родината си на международните конкурси „Славянски базар”, „Нова вълна” и др. Финалист е във втория сезон на риалити формата „SuperStar KZ”, участвал е в различни телевизионни проекти.

През 2015 година Алишер Каримов  заема 15-о място в топ 30 на най-известните звезди в шоу-бизнеса и спорта на азиатската държава, според класация на Forbes Kazakhstan.

Каримов ще води със себе си силна група участници в конкурса. Освен от Казахстан, в Добрич се очакват певци и от Румъния, Узбекистан, Молдова, Украйна и Гърция. Българските участници ще бъдат от 17 града в страната.

Славин Славчев ще бъде член на журито на "Сарандев - 2019"

В тазгодишното издание на конкурса ще вземат участие 54 изпълнители, разделени в три възрастови групи - 11-14 години, 15-18 години и 19-30 години. Носителят на Голямата награда ще получи статуетката на конкурса „Сарандев” и парична награда от 1000 лева.

Председател на журито за поредна година ще бъде Хайгашот Агасян, членове са Николай Текелиев, Славин Славчев, Алишер Каримов  и известният диригент от Узбекистан Мансур Ташматов.

7 изпълнители от Студио „Сарандев” при Младежкия център ще участват в конкурса. Сред тях няма да бъдат двама от най-добрите членове на певческата школа - Димитрина Германова, която има личен ангажимент, и Александър Петров, който в същото време ще участва в конкурс в Румъния.

Стефани Маринова ще се бори за четвърти път за Гран При. Досега тя има три участия и три награди от феста. Осмокласникът Росен Петров ще участва за трети път, досега той има едно отличие.