Полска прокурорка разследва сутеньори в Добрич
Полска прокурорка разследва сутеньори в Добрич / netinfo
Полска прокурорка разследва в Добрич двама българи във връзка с трафик на хора и склоняване към проституция, съобщават от Окръжната следствена служба. Разследването е извършено на 19, 20 и 21 май по молба за правна помощ на Апелативната прокуратура в град Лодз, Полша. Били са проведени множество следствено-процесуални действия, като установяване, призоваване и разпит на свидетели, разпознавания, изземване на документи. Разследването е извършено под ръководството на следовател от Националната следствена служба и полската магистратка, с активното съдействие на Областна дирекция на полицията в Добрич.

През периода от 14.04.2007 до 08.05.2007 година българските граждани Бисер Стоянов и Бисер Максудов в съучастие с други лица са се занимавали с трафик на хора. Пострадала е добричлийка с инициали К.Н.П. Двамата сутеньори са й взели документите и са я принудили да проституира в Полша, на пътната отсечка между градовете Волбож и Томашув Мазовиецки.

Обвиняемите са в полски арест. Според наказателния кодекс на Република Полша, ако бъдат признати за виновни, могат да получат наказание от 1 до 15 години затвор.

За първи път работим с прокурор от Полша, каза шефът на следствието в Добрич Атанас Атанасов. Досега в окръжната служба е имало съвместни действия с магистрати от Чехия, Холандия, Франция.